15.2.2013

Nuku lähelläni

Minua odotti lukuvuorossa seuraavana Riku Korhosen Nuku lähelläni. Kirjailija on minulle aiemmin tuntematon, jotenkin ei vain ole tullut vastaan niin, että olisin tarttunut. Kyseessä kuitenkin kirjailijan viides teos.

Humanistien hanttihommissa ajelehtinut Teemu matkustaa vieraaseen kaupunkiin hoitamaan velipuolensa Tuomaan tuhkauksen. Tuomas on työskennellyt suuren pankin riskianalyytikkona ja löytynyt kuolleena työpaikkansa parkkihallista. Kun Teemu kohtaa Tuomaan entisen naisystävän Ninan, heidän välilleen syttyy yllätyksiä tuottava suhde, joka pakottaa arvioimaan uudelleen välimatkaa muihin ihmisiin ja menneisyyteen. Ninan kanssa Teemu tuntee astuneensa jonkun toisen uneen.
Nuku lähelläni on eurooppalaiseen finanssikeskukseen sijoittuva rakkaustarina, joka kuvaa herkästi ja oivaltavasti läheisen ihmissuhteen valta-asetelmia sekä haavekuvien ja todellisuuden välistä kuilua. WSOY.

Riku Korhosen teksti on täynnä mustaa huumoria ja sen on luonteeltaan oivaltavaa ja osittain äärimmäisen viiltävää. Henkilöiden välille hän luo sellaisen asetelman, ettei se heti avaudu - kuin lukemalla.


2 kommenttia:

  1. Osuin tosikivaan blogiisi, ja luin kaikki aiemmat postauksesi! Hauska idea tuo värikartan käyttö:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Kiva kuulla, että innostuit lukemaan kaikki. Tämä on ollut minulle tärkeä muoto saada kerrottua värien kautta asioista joista saan inspiraatiota.

    VastaaPoista