10.2.2013

Sunnuntaina Elite & Taidehalli

Märkää lunta Töölössä, lumenpudottelijoiden irrottelemien lumien väistelyä sekä loskaisia lätäköitä. Otollinen aika sunnuntai-iltapäivän ravintolassa viipyilylle sekä taidenäyttelylle.
Sattumalta Elite kutsui puoleensa ja siellä silmäni kiinnittyi heti baaritiskin väripaneeleihin. Tämä Töölön ravintola vuodelta 1938 onnistui olemaan täydellisen värinen.Erikoismenuuna nyt helmikuussa ovat liekitetyt pää- ja jälkiruoat.  Liekityskärry saapui pöydän viereen ja siinä pihvi liekitettiin konjakilla ja ohukaiset Xantélla.

Taidehallissa vielä maaliskuun alkuun 3.3. saakka voi nähdä Leena Luostarisen retrospektiivin.

"Leena Luostarisen voimakkaat ja värikylläiset maalaukset ovat koskettaneet ja järisyttäneet suomalaista taideyleisöä vuosikymmenten ajan. Suomen Taideyhdistyksen tuottaman, Taidehallissa nähtävän suurnäyttelyn liki 60 teosta tuovat esiin Luostarisen ainutlaatuisen maalarinkäsialan, samanaikaisesti villin ja lempeän.
Näyttelyssä nähdään Luostarisen uran kirjoa 1970-luvun läpimurtoteoksista tuoreisiin maalauksiin. Museokokoisten kissapetojen mestarin lisäksi kattauksesta nousee esiin intiimimpi, pienieleisempi Luostarinen: mukana on herkkiä akvarelleja sekä lyyrisempiä maalauksia, jotka epäilemättä tasoittavat kuvaa Luostarisesta räiskyvänä ekspressionistina. Näytteille tulee myös Luostarisen luonnoskirjoja, joiden avulla pääsee tutustumaan taiteilijan työskentelymetodeihin."

 Paras värimaailma kuukauden värin mukaisesti oli työssä Kotilo ja simpukka. Siitä vain ei valitettavasti löytynyt kuvaa. Ohessa työ Onni Taidehallin saitilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti