18.1.2014

Kuvanmetsästäjä - Esko Männikkö

Taidehallissa on juuri avautunut poikkeuksellinen näyttely, laaja valokuvaaja Esko Männikön retrospektiivi. Hän on hämmästyttävä, täysin itseoppinut kuvaaja.

Aiheet ovat nekin poikkeuksellia; itseäni puhuttelee hänen Blues Brothers -sarjansa valokuvat, joiden aiheena ovat vanhojen hautausmaiden pationoituneet veistokset. Kuvaaja itse sanookin itsestään: "Olen tällainen rappioromantikko". Kuvaamista hän luonnehtii näin: " Kuvaaminen on kuin metsästämistä, kalastamista tai marjanpoimintaa. Se on se saalistusvietti, joka pitää tyydyttää." HSPoikkeuksellinen on myös hänen tapansa kehystää työt. Hän kehystää kaikki työnsä itse eri tavalla kuluneisiin ja kierrätettyihin kehyksiin. Kehykset hän saattaa jättää vuosiksi ulos sään armoille, saadakseen niihin halutun ilmeen. Kehyksen ja valokuvan yhdistäminen on olennainen osa kuvien visuaalisuutta.

Avajaisten yleisöryntäys on ansaittu ja kertonee siitä, että tästä tulee todella suosittu näyttely. Näyttely avoinna 2.3. saakka, mutta ei ole mitään syytä odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti