11.5.2014

La Grande Bellezza

Italialainen elokuva, aina melkoinen harvinaisuus meidän leffateattereissa. Nyt kuitenkin Oscar-palkittu ja muitakin arvostettuja palkintoja kerännyt kohahduttava ja hieno elokuva tarjolla. La Grande Bellezza sijoittuu Roomaan ja päähenkilönä oleva mies täyttää juuri alussa 65-vuotta.

Elokuva on pakahduttavan täyteläinen sekoitus keveyttä ja syvällisyyttä. Toisessa hetkessä bailataan Rooman kattoterasseilla kuin viimeistä päivää, kohta seurataan lähes satavuotiaan nunnan viimeisiä hetkiä. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Mietin useampaan otteeseen elokuvan aikana, että hetkonen mitä ihmettä olen katsomassa. Mutta siis hyvällä. Italialainen hulluus on aina puhutellut minua, nauroinkin katketakseni erityisesti onnistuneiden ihmiskarikatyyrin äärellä.Katso pala ja ymmärtänet mitä tarkoitan leffan luonteesta.


Se pitää vielä sanoa, että elokuvan visuaalisuus on huikea kokemus jo sekin. Ja vielä jos haluaa nähdä Roomaa, niin sekin on syy katsoa tämä. Monta syytä. Lisää voit lukea Skenetin arvostelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti