3.5.2014

Parsaa ja Sitruunaista Hollandaisea

Sitruunaisten ruokien osalta valinnanvaraa riittää. Mutta koska tämä on jokakeväinen juttu ainakin ensimmäisten parsojen kanssa, niin laitan tähän helpon Hollandaise-kastikkeeni. Alunperin ohje on jostain ikivanhasta Anna-lehdestä, jota olen muokannut. Tässä ohjeessa oikaistaan eikä keitellä reduktiota, niinkuin oikeaan kastikkeeseen kuuluisi. Sitruuna kuitenkin on tässä makuna se hallitsevin, niin reduktiosta voi mielestäni hyvin oikaista.






Tässä käyttämäni ohje:
125g voita
2 keltuaista
4 rkl kuivaa valkoviiniä (sitä mitä parsan kanssakin)
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa ja valkopippuria myllystä

Sulata voi ja anna jäähtyä.
Kuumenna viini ja keltuaiset vesihauteessa ja vatkaa vaahtomaiseksi.
Ota kulho vesihauteesta ja lisää voisula hiljalleen jatkuvasti vatkaten.
Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
Tarjoa heti.


Parsaviinejä on monia. Suosimiani rypäleitä ovat Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris ja Gruner Veltliner. Useimmiten Euroopasta, mutta nyt kokeilin Uuden-Seelannin Pinot Gristä tehtyä Sileniä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti