14.6.2014

Valkosuklaa-mansikka-raparperitorttu

Tässä kesäherkku mansikoiden ja raparperin ystäville. Valkosuklaa kruunaa maut.

Olen taltioinut ohjeen kauan sitten Allt om Matin välissä olleesta Svensk Smörin esitteestä.






Pohja:
100g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
1,25dl sokeria
4 kananmunankeltuaista
 Pohjan päälle:
100g valkosuklaata sulatettuna
Raparperihilloke:
350g raparperia paloina
1,5-2 dl sokeria

Koristeluun:
1l mansikoita

Tarjoiluun:
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Tee pohjataikina. Sekoita voi, jauhot ja sokeri ryynimäiseksi. (Itse käytän konetta). Lisää kananmunankeltuaiset. Anna taikinan tasaantua kylmässä 30 min.
Keitä raparpereista ja sokerista hilloke. Anna jäähtyä.
Laita uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina irtopohjavuoan pohjalle (24cm). Paista pohjaa noin 15 min. Anna jäähtyä.
Sulata suklaa ja levitä sulanut suklaa jäähtyneen pohjan päälle. Odota että suklaa jähmettyy ainakin vähän.
Levitä sitten raparperihilloke ja sen päälle mansikat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti