20.7.2014

Tomaattihillo


Jokseenkin nokkela keksintö tulee tässä - tomaattihillo. Idea ei ole omani, vaan Hesarin Jouluruokakirjasta kaapattu. Mutta kuka nyt tomaattihilloa talvella tekisi, kesällähän tomaatit ovat parhaimmillaan. Ja kuten gazpachon yhteydessä vinkkasin, niin tämä tulee ikäänkuin sivutuotteena jos poistat tomaatinsiemenet. Tähän hilloon nimittäin tomaatista tulee vain siemenet ja tomaatin neste. Ne jotka usein heitetään pois. Tomaatin lisäksi tarvitset vain hillosokeria ja vaniljatangon.



Resepti tarkemmin:
Neljän ison tomaatin siemenet ja neste
1 dl hillosokeria
Yksi vaniljatanko halkaistuna

Keitä aineita noin puoli tuntia. Poista vaniljatanko ja anna hillon jäähtyä. Vasta viileänä koostumus kiinteytyy.



Tarjoa juuston kaverina ja tietysti viiniä. Ikääntynyt cheddar toimi hyvin, kuten myös manchego.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti