28.9.2014

Bruschetta balsamietikkaluumuista

Bruschettoja on tullut syötyä ja tehtyäkin hyvin erilaisilla herkuilla höystettynä - kypsien tomaattien voittanutta ei taida olla. Mutta ei jumituta siihen. Luumujen aikaan teki mieleni kokeilla HS:n Ruokatorstain versiota.



Siinä luumut marinoidaan balsamiviinietikassa. 
Marinadi: 
1 dl balsamiviinietikkaa ( ei sitä hienointa ja vanhinta, vaan tähän kelpaa bulkimpikin)
3 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
mustapippuria
6-8 luumua

Mittaa etikka ja muut aineet kattilaan. Keitä noin 5 min. Halkaise luumut ja poista kivi. Nosta kattila liedeltä ja laita luumut etikkaliemeen. Anna marinoitua ainakin pari tuntia. 

Paahda maalaisleipäviipaleet uunissa, pannulla tai paahtimessa makusi mukaan. Sipaise paahtunutta leipää valkosipulin kynnellä ja laita leivälle öljyä. 

Leipien päälle mozzarellaa, parmankinkkua ja marinoituja luumuja. Leivät voit vielä laittaa salaattipedille, niin saat täydellisemmän alkuruoan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti