17.8.2013

Huvilan illassa

Elokuun iltoihin kuuluvat Helsingin Juhlaviikkojen Huvilan tunnelmallisen teltan konsertit. Jo päiviä ennen on kiinnostavaa seurata teltan rakentumista Tokoinrantaan. Hakaniemi saa merkittävän lisäyksen näiden parin viikon ajaksi, kun Huvilaan kuljetaan pitkin rantaa. Noin parinkymmenen vuoden ajan Huvilan illat ovat olleet elokuuni odotetuin asia.

Eilen se alkoi ja rytinällä. Lämppärinä oli nuori räppäri Gracias. Ei ollut hänelle ehkä se paras mahdollinen yleisö luulisin näin, mutta hyvin Gracias silti lämmittelyn hoiti.

Kun lavalle sitten vihdoin tuli illan pääesiintyjä, lava ja koko teltta oli hallussa heti. Anthony Joseph & The Spasm Band tuli ryminällä ja aggressiivisesti. Bändin musiikissa kohtasivat funk, jazz ja Karibian rytmimusiikki. Lavalla laulaja Anthony Josephin kanssa olivat saksofonisti, kitaristi, rumpali ja basisti. Näistä aineksista sai kokoon kaiken tarvittavan.


Helsingin Sanomien haastattelussa Anthony Joseph sanoo: "Ihmiset eivät yleensä osaa ennakoida, millaisia olemme lavalla. He luulevat meidän olevan kevyempiä, mutta emme soita mitään taustamusiikkia. Musiikkimme on raivokasta, säälimätöntä ja äänekästä. Raskasta, likaista ja aggressiivista."


Katseeni kiinnittyi itse esityksen ohella upeisiin valoihin. Erityisesti valojen heijastuminen Huvilan kattoon oli paikanpäällä upea. Kuvassa ei valitettavasti taltioidu yhtä hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti