Kun on kerran hurahtanut Valpolicellan viineihin, niin minkäs teet. Amaronet, nuo viinien aatelit, ovat ihan oma juttunsa. Ehkä niistä joskus toiste.
Ripasso, tuo kelpo pikku-amarone. Ripasso tarkoittaa "uudelleen käytettyä". Ripassot siis tehdään uudelleen käyttämällä amaroneen käytettyjä rypäleitä. Näin
viiniin saadaan tukevampi runko ja enemmän tanniineja.
Ja koska aina ei ole amaronen paikka eikä lompakkokaan sitä kestäisi, niin silloin voi ottaa ripasson. Näistä yksi lempiviinini on Cecilia Berrettan Valpolicella Ripasso.
Taustalla Manaran juliste, jonka sain aikoinaan Valpolicellan alueen turistitoimistosta. Sittemmin se on ollut kehystettynä ruokapöytäni äärellä kunniapaikalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti