Toinen kertani viehättävässä ranskalaisessa Alsacessa. Pieniä kyliä vieri vieressä ja upeita viinejä. Ruoka on minun makuuni liiankin raskasta ja hyvin lihaisaa. Mutta viinien takia tänne tultiinkin. Alueen tunnetuimmat rypäleet ovat riesling, pinot gris, gewurztraminer, sylvaner, muscat, pinot blanc ja punaisista pinot noir. Kävimme kolmella viinitilalla Eguisheimin kylässä - Wolfberger, Gruss ja Zinck. Kaikki hyvin erilaisia. Wolfberger on viinituottajien osuuskunta ja erittäin suuri, muutamaa viiniä saa myös Alkosta. Gruss pieni perheyritys, kuten Zinckin. Erityisesti pienten perhetilojen omistajat vuolaasti kertovat viineistään ja kunkin viinin ruokasuosituksistaan. Philippe Zinck kertoo kaikkien viiniensä olevan luomuviinejä, vaikkei hänen filosofiansa mukaan hän sitä etiketeissä erikseen korostakaan - se on hänen mielestään itsestään selvää.
13.7.2014
Alsacen kyliä ja viinitiloja
Toinen kertani viehättävässä ranskalaisessa Alsacessa. Pieniä kyliä vieri vieressä ja upeita viinejä. Ruoka on minun makuuni liiankin raskasta ja hyvin lihaisaa. Mutta viinien takia tänne tultiinkin. Alueen tunnetuimmat rypäleet ovat riesling, pinot gris, gewurztraminer, sylvaner, muscat, pinot blanc ja punaisista pinot noir. Kävimme kolmella viinitilalla Eguisheimin kylässä - Wolfberger, Gruss ja Zinck. Kaikki hyvin erilaisia. Wolfberger on viinituottajien osuuskunta ja erittäin suuri, muutamaa viiniä saa myös Alkosta. Gruss pieni perheyritys, kuten Zinckin. Erityisesti pienten perhetilojen omistajat vuolaasti kertovat viineistään ja kunkin viinin ruokasuosituksistaan. Philippe Zinck kertoo kaikkien viiniensä olevan luomuviinejä, vaikkei hänen filosofiansa mukaan hän sitä etiketeissä erikseen korostakaan - se on hänen mielestään itsestään selvää.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti